Deputatul USR Iulian Bulai a afirmat, după ce preşedintele Institutului Cultural Român Liviu Jicman a propus revocarea din funcţie a directorului ICR de la Londra, Catinca Nistor, că e necesar să fie transparetizate deciziile instituţiei şi să fie revocate celelalte numiri dezastruoase la Institut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În sfârşit: la presiunea USR şi a societăţii civile, preşedintele ICR a semnat revocarea Catincăi Nistor din funcţia de director la ICR Londra. Trebuie să acţioneze mai departe - să transparentizeze deciziile instituţiei, să revoce şi celălalte numiri dezastruoase şi apoi să îşi dea şi el demisia. A ruinat o instituţie. ICR poate avea un viitor mai bun, dacă va fi condus de către profesionişti”, a scris Iulian Bulai, joi pe Facebook.
 
Preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), Liviu Jicman, a declarat, joi, pentru News.ro, că a propus revocarea din funcţie a directorului ICR de la Londra, Catinca Nistor.
 
La 1 martie, şefa ICR Londra a cântat într-un spectacol găzduit de instituţia pe care o conduce, la care a fost prezent şi  violoncelistul Andrei Cavassi, stânind numeroase critici în social media.
 
În noiembrie 2022, Libertatea.ro a relatat că statul român plăteşte o chirie lunară de 6.500 de lire pentru directoarea ICR Londra, actriţa Catinca Nistor, care ar fi refuzat apartamentul pus la dispoziţie, în care au locuit directorii anteriori. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.