Consilierii generali PSD propun dezbaterii în şedinţa extraordinară de luni un proiect de hotărâre prin care să fie modificată denumirea Teatrului Municipal Lucia Sturdza Bulandra în Teatrul Municipal Lucia Sturdza Bulandra - Teatru al Europei, "în semn de apreciere pentru recunoaşterea internaţională prin aderarea la Uniunea Teatrelor din Europa, precum şi pentru o mai bună promovare mediatică".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Motivaţia principală a acestei nominalizări de prestigiu în lumea teatrului mondial este materializarea succesului în eforturile de afirmare internaţională ale colectivului teatrului de la aderarea aceste insituţii de spectacol în Uniunea Teatrelor din Europa (UTE), în anul 1992, eforturi recunoscute de mai bine de două decenii pe plan european de ceilalţi membri ai Uniunii şi de întreaga elită artistică ataşată crezurilor sale”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Iniţiatorii spun că denumirea adăugată, respectiv "Teatru al Europei”, nu va face parte din denumirea administrativă, pentru că ar însemna schimbări în înregistrările oficiale la toate instituţiile statului şi în contracte. De asemenea, nu va implica cheltuieli, fiind trecută doar pe antet, pe firmele de pe şi din clădirile teatrului, în mesajele publice, verbale, imagistice şi scrise ale teatrului.

Potrivit proiectului de hotărâre, începând din 2012, UTE este ambasador cultural al Uniunii Europene, iar pe măsura creşterii prestigiului, teatrele din marile oraşe ale UE au început să-şi atribuie la denumiri completarea "Teatru al Europei”, ca semn de recunoaşte a apartenenţei la Uniunea Teatrelor din Europa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.