Naturalistul şi omul de televiziune David Attenborough este de părere că schimbările climatice vor face ca regiuni din Africa să devină de nelocuit şi asta va cauza o migraţie în masă. El consideră că trebuie luate măsuri dure, inclusiv descurajarea folosirii avioanelor ca mijloace de transport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Attenborough a vorbit marţi în Comitetul de Afaceri, Energie şi Strategie Industrială din Camera Comunelor.

El a spus că „nu putem fi suficient de radicali” în abordarea acestei probleme şi că guvernele trebuie să întreprindă acţiuni dure, care nu se vor bucura de popularitate, notează BBC.

Între acestea, a dat el exemplu, creşterea preţurilor pentru biletele de avion.

Explicând parlamentarilor că recifele de corali se decolorează din cauza încălzirii apelor, Attenborough a avertizat că lumea se va confrunta, în următorii 20 - 30 de ani, cu un „colaps” din cauza schimbărilor climatice. 

Acest lucru va face ca regiuni din Africa să devină nelocuibile, a adăugat el, cauzând migraţie în masă.

Reputatul naturalist în vârstă de 93 de ani a criticat guvernele sceptice cu privire la climatologie şi şi-a exprimat speranţa ca electoratul din Statele Unite şi Australia îşi va aminti de acest lucru la viitoarele alegeri.

Attenborough a mai afirmat că „toată lumea trebuie să îşi joace rolul în lupta împotriva schimbărilor climatice”, iar asta ar implica decizii dure. El a mai spus că taxele pentru zboruri sunt destul de mici şi vede ca o soluţie descurajarea folosirii acestui mijloc de transport.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.