Un nou muzeu dedicat vieţii şi operei scriitorului danez Hans Christian Anderson, autorul unor poveşti celebre, precum ”Răţuşca cea urâtă” şi ”Mica sirenă”, va fi construit în oraşul său natal, Odense, au anunţat luni autorităţile locale, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O donaţie de 125 de milioane de coroane daneze (33 de milioane de dolari), făcută de Fundaţia A.P. Moller, proprietarul majoritar al grupului petrolier şi de transporturi maritime A.P. Moller-Maersk, va transforma în realitate proiectul acestui muzeu, a anunţat municipalitatea din Odense.

Cabinetul de arhitectură nipon Kengo Kuma & Associates a prezentat propunerea desemnată câştigătoare, ce vizează construirea unui muzeu ”magic”, care se va întinde pe o suprafaţă de 60.300 de metri pătraţi. Cea mai mare parte din suprafaţa utilă a viitorului muzeu se va afla în subteran. 

Oficialii danezi spun că noul proiect va fi un fel de supliment pentru un muzeu care există deja în Odense, dedicat vieţii şi călătoriilor lui Hans Christian Andersen, dar se va concentra mai mult pe componenta magică a poveştilor sale.

”Muzeul va oferi o posibilitate unică de a crea un univers al poveştilor lui Anderson într-o manieră care se va adresa atât copiilor, cât şi adulţilor”, a declarat Jane Jegind, responsabil cultural al Primăriei din Odense.

Poveştile scrise de Hans Christian Andersen au fost traduse în peste 160 de limbi.

Scriitorul a murit în urmă cu peste 140 de ani în Copenhaga, oraşul în care şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii. Operele sale şi diverse atracţii asociate poveştilor scrise de autorul danez, precum statuia Mica Sirenă din portul din Copenhaga, atrag milioane de turişti în fiecare an în Danemarca.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.