Dan Brown, autorul romanelor din seria ”Codul lui Da Vinci”, a donat suma de 300.000 de dolari Bibliotecii Ritman din Amsterdam, unde scriitorul american a petrecut mult timp informându-se şi efectuând cercetări ştiinţifice înainte de a scrie unele dintre bestsellerurile sale, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Romancierul american spune că a făcut această donaţie pentru a ajuta renumita bibliotecă olandeză să îşi conserve colecţiile de carte veche.

Suma donată de romancierul american va fi utilizată pentru a digitaliza o parte din colecţia de cărţi rare şi manuscrise dedicate tradiţiilor religioase şi ermetismului, la care Dan Brown s-a referit în romanele sale ”The Lost Symbol” şi ”Inferno”.

Aproximativ 4.600 de cărţi, multe dintre ele datând dinainte de anul 1800, vor fi accesibile online pentru publicul larg începând din primăvara anului 2017. 

Cunoscută şi sub numele Bibliotheca Philosophica Hermetica, celebra bibliotecă olandeză a fost înfiinţată în 1984 de omul de afaceri olandez Joost Ritman.

Dan Brown, născut pe 22 iunie 1964, este un scriitor american de romane care se înscriu în genul ”thriller de ficţiune”. Cele mai cunoscute dintre volumele publicate de romancierul american sunt ”Codul lui Da Vinci”, ”Îngeri şi Demoni”, ”Simbolul pierdut” şi ”Inferno”. Dan Brown este interesat de criptografie, chei, simboluri şi coduri, dar şi de teorii ale conspiraţiei, care alcătuiesc o temă recurentă în cărţile sale. Volumele scrise de Dan Brown au fost traduse în peste 52 de limbi şi s-au vândut în peste 200 de milioane de copii pe plan mondial. 

Două dintre cărţile sale, ”Codul lui Da Vinci” şi ”Îngeri şi Demoni”, au fost deja ecranizate şi acele pelicule au generat împreună încasări de peste 1,3 miliarde de dolari pe plan mondial.

”Inferno”, al treilea film realizat pe baza unui roman scris de Dan Brown în seria ”Codul lui Da Vinci”, ce prezintă noile aventuri ale profesorului Robert Langdon, interpretat de Tom Hanks, în care joacă şi actriţa română Ana Ularu, va avea premiera mondială la Florenţa, oraşul în care s-a născut poetul italian Dante Aligheri, pe 8 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.