Primul meci susţinut de echipa naţională a Angliei la Cupa Mondială a fost urmărit, luni seară, de 18,3 milioane de telespectatori, devenind cel mai vizionat program de anul acesta din Marea Britanie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit BBC, partida în care Anglia a învins Tunisia cu scorul de 2-1 a depăşit cifrele de audienţă înregistrate de transmisiunea nunţii prinţului Harry cu Meghan Markle din luna mai.

Meciul de fotbal a fost transmis de BBC One, care a înregistrat 69,2% share în Marea Britanie. În cifra anunţată au fost incluşi şi 3 milioane de utilizatori care au vizionat meciul online, via BBC iPlayer şi BBC Sport. Astfel, partida a devenit şi cea mai urmărită transmisiune în direct pe suport online a unui program BBC.

Luna trecută, nunta regală a fost urmărită de aproximativ 18 milioane de telespectatori pe mai multe posturi TV britanice.

Cifrele de luni le-au depăşit şi pe cele înregistrate în urmă cu 4 ani de primul meci al Angliei de la Cupa Mondială. Partida de atunci cu Italia, care a învis cu 2-1, a fost urmărită de 15,6 milioane de telespectatori. Spre deosebire de acesta, primul meci al Angliei de la Cupa Mondială 2010, cu SUA, a fost urmărit de 20,1 milioane de telespectatori.

Naţionala Angliei va juca duminică cu Panama, iar pe 28 iunie, cu Belgia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.