Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale va solicita în perioada următoare o nouă expertiză care va aviza reevaluarea sau renegocierea, se arată într-un răspuns oferit News.ro de către instituţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Despre dubla evaluare a operei de artă a lui Constantin Brâncuşi, idee prezentată anul trecut de fostul ministru Romaşcanu, şi reluarea negocierilor cu proprietarii, ministerul a precizat miercuri că „va solicita în perioada următoare o nouă expertiză care va aviza, după caz, reevaluarea şi/ sau renegocierea”.

Returnarea efectivă a sumelor donate în cadrul campaniei „Brâncuşi e al meu” nu a demarat încă, deoarece nu a existat cadrul legal necesar, se mai arată în răspunsul MCIN.

„Anul trecut, în luna decembrie, a fost aprobată OUG 117/2017 privind stabilirea măsurilor în vederea asigurării mecanismelor şi a resurselor financiare necesare returnării donaţiilor colectate pentru achiziţionarea unui bun aparţinând patrimoniului cultural naţional mobil clasat în categoria Tezaurul patrimoniului cultural naţional mobil”.

Ulterior, a fost elaborată şi hotărârea Guvernului pentru aprobarea condiţiilor, a procedurii şi a termenelor pentru restituirea sumelor donate. Aceasta urmează să reia circuitul de avizare inter-ministerial.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.