Cristian Zgabercea a părăsit funcţia de producător general al Televiziunii Române şi a fost înlocuit temporar de Liana Săndulescu, din 1 aprilie, după ce a pierdut un proces cu televiziunea publică la Curtea de Apel. Irina Radu, preşedintele-director general (PDG) al TVR, a declarat, miercuri, pentru agenţia de presă News.ro, că va schimba organigrama şi că vor fi organizate concursuri pentru ocuparea unor funcţii, inclusiv pentru cea de producător general.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2015, Cristian Zgabercea s-a autosuspendat din funcţia de producător, pe fondul proceselor lui Nicuşor Constantinescu, în care era implicat. La câteva luni, a încercat să revină în TVR, dar nu a fost primit. A contestat în instanţă decizia, a avut câştig de cauză şi a revenit în TVR în aprilie 2016. La începutul lunii martie, Curtea de Apel a acceptat acţiunea TVR, a schimbat sentinţa iniţială şi a dat câştig de cauză televiziunii publice.

Contactat, miercuri, de News.ro, Cristian Zgabercea a explicat că decizia instanţei îi interzice să mai ocupe funcţia de producător general, dar nu şi alte funcţii în cadrul TVR.

”Mai sunt căi de atac excepţionale. După ce mă sfătuiesc cu avocaţii”, a menţionat Cristian Zgabercea, referitor la decizia definitivă pronunţată de Curtea de Apel.

Întrebat dacă doreşte să rămână în TVR, indiferent de modul în care se va încheia situaţia, Cristian Zgabercea a spus că intenţionează să îşi finalizeze unele proiecte în cadrul televiziunii publice, precum Campionatul European de Gimnastică, urmând să se consulte cu avocaţii înainte de a lua o hotărâre.

”Nu ştiu încă, trebuie să mă sfătuiesc şi eu cu avocaţii. Am nişte proiecte pe care trebuie să le termin, cum e Campionatul European de Gimnastică. După aceea, o să vedem”, a spus el.

Irina Radu, preşedintele-director general al TVR, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că va schimba organigrama şi că vor fi organizate concursuri pentru ocuparea unor funcţii, inclusiv pentru cea de producător general: ”Nu am stabilit şi nu stabilim deocamdată (când va fi organizat concursul pentru ocuparea funcţiei de producător general - n.r.). Intenţionăm să modificăm organigrama, apoi dăm concursuri”.

Irina Radu a susţinut că TVR a încheiat anul 2016 cu profit: ”Peste 6 milioane de lei, în ciuda tuturor dramelor de anul trecut”.

Potrivit Paginademedia.ro, în funcţia de producător general al TVR, în locul lui Cristian Zgabercea a fost numită Liana Săndulescu, aceasta intrându-şi în atribuţii de la 1 aprilie. Liana Săndulescu lucrează de 30 de ani în televiziune, la postul public, a fost producător TVR 2 şi consilier al preşedintelui-director general Irina Radu. 

În 16 aprilie 2015, Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat trimiterea în judecată a lui Cristian Zgabercea într-un dosar care îl vizează şi pe Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Zgabercea a fost acuzat de complicitate la abuz în serviciu, constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.