Jurnalistul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu spune că reacţia Patriarhiei la articolul său "Satană în sutană" este una cu "drăcuieli" şi nu merită să răspundă unor astfel de afirmaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La articolul subsemnatului, „Satană în sutană”, BOR răspunde prin purtătorul său de cuvânt cu un jet lung şi noroios de vorbe de ocară, sudălmi, afuriseli, sictir, drăcuieli, pe scurt, bapeamătii. Textul meu, critic, conţine întrebări, fapte, raţionament. Fiecare cuvânt este sprijinit pe argumente. Producţiunea vorbitorului BOR mă face să mă gândesc la prestaţia purtătoarei de cuvânt a fostei primar, creatura de la televizor care se ocupa cu bălăcărirea adversarilor acesteia. În niciun caz la un preot, un teolog, un om al Bisericii, un creştin. Logic şi uman, nu am cum să răspund la aşa ceva", este mesajul lui Cristian Tudor Popescu.

Purtătorul de cuvânt al Patrarhiei Vasile Bănescu a reacţionat joi în temeni foarte duri la ceea ce el numeşte "deversarea în spaţiul mediatic a unor atacuri suburbane la adresa Bisericii si a Părintelui Patriarh". El a făcut referire, fără a-l nominaliza, la jurnalistul Cristian Tudor Popescu, făcând trimitere şi la Adevărul, publicaţia pe care acesta a condus-o în anii '90.

El i-a numit pe cei care au criticat afirmaţiile Patriarhului cu ocazia Sărbătorii de Sfântul Dumitru "pseudo-jurnalişti trăitori în bula lor de fiere", analfabeţi cultural, "inşi desfiguraţi de grimase de ură incontrolabile care nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creştine, a creştinismului şi a Bisericii Ortodoxe", oameni mici şi veninoşi, oameni împuţinaţi moral, doldora de sine, săraci cultural şi pustii sufleteşte, care fac din invectivă, ironie obraznică, ridicolă paradă etică şi schimonosire a realităţii instrumente de analiză "jurnalistică". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.