Cultura europeană a pierdut 31% din cifra sa de afaceri din cauza crizei sanitare, se arată într-un studiu al sectorului, publicat marţi, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Economia culturală este o pârghie puternică de export şi de influenţă pentru Uniunea Europeană, exporturile de bunuri culturale reprezentând mai mult de 28,1 miliarde de euro în 2017", se arată în studiu. 

Potrivit studiului, veniturile din sector - care include TV, cinema, radio, muzică, edituri, jocuri video, interpretare şi arte vizuale - au scăzut cu 31,2% anul trecut în comparaţie cu 2019. Sectorul cultural a fost mai afectat decât turismul, care a pierdut 27% din venituri. 

Potrivit The Guardian, doar industria de aviaţie, unde veniturile au scăzut cu 31,4%, a suferit mai mult, spun autorii raportului, comandat de organizaţii pentru drepturile autorilor şi creatorilor europeni şi care urmează să fie prezentat Comisiei Europene marţi. 

"Cultura a devenit o resursă limitată în Europa de azi şi suntem ce e mai rău pentru ea", a spus muzicianul francez Jean-Michel Jarre, care va preda studiul. "Învăţăm greu valaorea cu adevărat esenţială a artei în societatea noastră". 

 

 

 

 

               
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.