Costumul naţional al reginei Maria, aflat în patrimoniul Muzeul Naţional al Ţăranului Român, este una dintre piesele prezentate în premieră în cadrul expoziţiei "Ferdinand şi Maria. Regii Marii Uniri" de la Muzeul Naţional de Artă al României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regina purta adesea piese ale costumelor naţionale din diverse zone ale ţării, şi nu de puţine ori o vom regăsi astfel în tablouri sau fotografii, potrivit MNAR. 

Costumul este unicat, şi a făcut parte din garderoba personală a reginei Maria.

Este alcătuit dintr-o cămaşă de tip "poncho", opreg cu franjuri din Banat decorat cu motive geometrice şi cordon cu paftale din zona Vlaşcăi (Muntenia) din argint filigranat si lână.

Expoziţia "Ferdinand şi Maria. Regii Marii Uniri" este deschisă la Galeria Naţională a Muzeului Naţional de Artă al României.

Aceasta prilejuieşte şi reîntâlnirea cu figuri fondatoare ale României Mari şi subliniază rolul picturii, al sculpturii şi al artelor grafice la creionarea unei conştiinţe naţionale din care familia regală face parte integrantă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.