Primele rezultate ale testelor făcute pe oameni în cazul vaccinului dezvoltat de compania CanSino Biologics Inc şi unitatea de cercetare a armatei chineze arată că acesta este sigur şi induce răspuns imunitar în cazul celor mai mulţi subiecţi, au anunţat luni cercetătorii, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numit Ad5-nCOV, vaccinul este unul dintre produsele promiţătoare în lupta împotriva pandemiei. El va intra acum într-o fază finală de testare clinică pentru a fi stabilit cât de eficient este în prevenirea infectării.

Oamenii de ştiinţă au primit undă verde pentru a-l încerca pe armata chineză.

Rezultatele stadiului mediu al studiului, publicate în Lancet, sprijină testarea lui în cadrul unui studiu clinic amplu, mai spun cercetătorii.

Vaccinul are la bază un virus numit adenovirus care plasează material genetic din proteina noului coronavirus în corpul uman, metodă folosită şi de cercetătorii de la AstraZeneca pentru produsele lor.

Răspunsul imun provocat de vaccin poate fi subminat dacă persoana căreia îi este administrat a dezvoltat deja imunitate ridicată la adenovirus în urma unei infecţii anterioare, au explicat cercetătorii chinezi.

Luni, Universitatea Oxford a anunţat că vaccinul dezvoltat împotriva noului coronavirus pare să fie sigur şi pregăteşte sistemul imunitar.

În total, la nivel mondial, 23 de vaccinuri se află în fază de testare şi alte 140, în fază incipientă de dezvoltare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.