Ţările trebuie să rămână vigilente chiar dacă în ultima perioadă s-a constatat o scădere a infectărilor cu noul coronavirus, a spus vineri, Maria Van Kerkhove, director tehnic al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Mike Ryan, director executiv, a precizat că ar fi o "gravă speculaţie" din partea organizaţiei să afirme că virusul nu provine din China, în condiţiile în care în această ţară a fost semnalat primul caz şi nu sunt dovezi că mamifere din Europa au infectat oameni, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu vrem să vedem situaţii în care se iese dintr-un lockdown şi virusul este sub control iar apoi să intrăm într-un alt lockdown", a spus ea în conferinţa de la Geneva. 

Aproape 61 de milioane de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus la nivel global şi 1,4 milioane au murit, conform statisticilor consultate de Reuters. 

"Stă în puterea noastră să controlăm transmiterea virusului. Avem exemplul a zeci de ţări care au demonstrat că se poate ţine sub control acest virus şi că a fost ţinut sub control", a afirmat ea. 

Tot în conferinţa de vineri, Mike Ryan, de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a spus că pentru OMS ar fi o "speculaţie gravă" să afirme că noul coronavirus nu provine din China, unde a fost prima dată identificat în decembrie 2019. 

Mike Ryan a fost întrebat dacă virusul ar fi putut proveni din afara Chinei, în condiţiile în care virusul a apărut pentru prima dată în centrul oraşului Wuhan. 

"Îţi începi ancheta acolo unde a apărut primul caz", a afirmat Ryan. 

Acesta a adăugat că nu există dovezi că mamiferele din Europa au fost o sursă de infectare pentru oameni dincolo de graniţele Chinei.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.