Piesă excepţională, proiectul de copertă al "Lotus Bleu", semnată de Hergé, a fost scos la licitaţie de Artcurial, estimat între 2,2 şi 2,8 milioane de euro, şi a fost rapid vândut cu 3,2 milioane de euro, inclusiv taxe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imaginea emblematică creată de Hergé a bătut recordul în materie de licitaţie în domeniul benzii desenate, scrie Le Figaro.  

În primăvară, de când familia Casterman a decis să pună în vânzare acest desen în cerneală chinezească, guaşe şi acuarelă, imaginea a stârnit polemică şi invidie. Polemicile au fost declanşate de britanicul Nick Rodwell, care deţine drepturile asupra operei, care şi-a dorit ca acest desen să ajungă al Muzeul Hergé de Louvain-la-Neuve, fără a mai ajunge în licitaţie.

A depăşit recordul mondial din 2014 deţinut de designul coperţilor albumelor lui Tintin, vândut cu 2,51 milioane de euro (taxe incluse). 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.