Piesă excepţională, proiectul de copertă al "Lotus Bleu", semnată de Hergé, a fost scos la licitaţie de Artcurial, estimat între 2,2 şi 2,8 milioane de euro, şi a fost rapid vândut cu 3,2 milioane de euro, inclusiv taxe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imaginea emblematică creată de Hergé a bătut recordul în materie de licitaţie în domeniul benzii desenate, scrie Le Figaro.  

În primăvară, de când familia Casterman a decis să pună în vânzare acest desen în cerneală chinezească, guaşe şi acuarelă, imaginea a stârnit polemică şi invidie. Polemicile au fost declanşate de britanicul Nick Rodwell, care deţine drepturile asupra operei, care şi-a dorit ca acest desen să ajungă al Muzeul Hergé de Louvain-la-Neuve, fără a mai ajunge în licitaţie.

A depăşit recordul mondial din 2014 deţinut de designul coperţilor albumelor lui Tintin, vândut cu 2,51 milioane de euro (taxe incluse). 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.