Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a semnat, marţi, contractul de finanţare cu Corneliu Ştefan, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în vederea creării de noi hub-uri de dezvoltare a competenţelor digitale, modernizarea celor existente şi schimbarea echipamentelor IT în 26 de biblioteci din Judeţul Dâmboviţa. Valoarea proiectului depăşeşte 3,6 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Ministerul Cercetării, Investiţia I17 – Scheme de finanţare pentru biblioteci pentru a deveni centre de competenţe digitale din PNRR are ca obiectiv dezvoltarea competenţelor de bază, cum ar fi alfabetizarea digitală, comunicarea, educaţia în domeniul mass-mediei, crearea de conţinut digital, securitatea digitală şi educaţia antreprenorială digitală.

”În cadrul acestei investiţii, Consiliile Judeţene sunt invitate să aplice pentru aceste finanţări în funcţie de nevoile din teritoriu. Autoritatea pentru Digitalizarea României va asigura servicii de consultanţă tehnică, cu expertiză din partea Băncii Mondiale, care va realiza un curriculum destinat formării bibliotecarilor”, a transmis ministerul.

Sursa citată a precizat că bibliotecarii vor dobândi competenţe esenţiale, astfel încât, la rândul lor, vor putea susţine cursuri în comunitate pentru dezvoltarea abilităţilor digitale.

Perioada de implementare a unui proiect va începe odată cu semnarea contractului de finanţare şi se va finaliza cel târziu la data de 30 iunie 2026.

”La baza digitalizării stă în primul rând omul. Astăzi am semnat împreună cu Preşedintele Consiliului Judeţean, Corneliu Ştefan, o investiţie de peste 3 milioane de lei pentru dezvoltarea competenţelor digitale ale oamenilor. Prin acest proiect vor fi create noi Hub-uri de dezvoltare a competenţelor digitale, modernizarea celor existente şi schimbarea  echipamentelor IT în 26 de biblioteci din Judeţul Dâmboviţa”, a declarat Bogdan Ivan.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a precizat că proiectul are o valoare totală de 3,6 milioane de lei, TVA inclus.

Bibliotecile din Răzvad, Gura Foii şi Gura Ocniţei vor beneficia şi de lucrări de renovare sau extindere şi vor deveni astfel de hub-uri de dezvoltare a competenţelor digitale.

Totodată, bibliotecile din Moreni, Aninoasa, Bezdead, Bilciureşti, Brăneşti, Bucşani, Ciocăneşti, Cobia, Cojasca, Conţeşti, Costeştii din Vale, Dobra, Doiceşti, Dragomireşti,  Gura Şuţii, Ocniţa, Perşinari, Pietrari, Produleşti, Raciu, Sălcioara, Ulmi, ValeaMare, Văleni Dâmboviţa, Vişineşti şi  Biblioteca Judeţeană “Ion Heliade Rădulescu” din Târgovişte vor fi la rândul lor dotate cu echipamente digitale moderne.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.