Conţinutul legat de homosexualitate a fost interzis pe Sina Weibo, una dintre cele mai populare platforme de socializare din China, scrie Variety.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Informaţia a fost publicată de tabloidul de stat The Global Times, potrivit căruia acest program de „curăţare” va dura trei luni.

Sina Weibo a anunţat că a şters peste 56.000 de mesaje necorespunzătoare, a închis 108 conturi şi că a eliminat alte subiecte de discuţie.

Potrivit Sina Weibo, acest demers are ca scop „construirea unui mediu curat şi armonios pentru comunitate” şi este realizat „în conformitate cu legislaţia în vigoare, precum cea referitoare la securitatea cibernetică”.

Sina a mai transmis că a eliminat, între altele, fotografii, videoclipuri şi articole care au conţinut pornografic, violent sau cu referiri la homosexualitate, dar şi „povestiri legate de homosexualitate”.

Anunţul publicat de reprezentanţii Sina Weibo a fost distribuit de peste 20.000 de ori de utilizatori ai acestei platforme.

Într-un demers paralel, în această săptămână, organizatori Festivalului de Film de la Beijing au înlăturat din programul evenimentului producţia „Call Me By Your Name”, regizată de Luca Guadagnino, premiată cu Oscar în 2018 la categoria „cel mai bun scenariu adaptat”.  

Dacă homosexualitatea este sau nu ilegală în China este un subiect aflat în dezbatere. În iunie, China Netcasting Service Association, o organizaţie neguvernamentală administrată de SAPPRFT (State Administration of Press, Publication, Radio, Film and Television) le-a interzis furnizorilor de servicii să lanseze programe care „prezintă relaţii sexuale anormale sau comportament sexual anormal”, precum incestul, relaţiile homosexuale, hărţuirea sexuală şi violenţa sexuală.

Fan Chunlin, un bărbat în vârstă de 30 de ani din Shanghai, a obţinut recent permisiunea de a contesta în instanţă această decizie. Chunlin solicită SAPPRFT să justifice de ce consideră că relaţiile homosexuale sunt „anormale”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.