Consiliul Concurenţei a efectuat o inspecţie inopinată la sediul şi punctul de lucru al Imedia Plus Group SA, companie ce operează platforma cinemagia.ro. Inspecţia a fost efectuată în cadrul investigaţiei derulate de Consiliul Concurenţei în domeniul distribuţiei de filme către cinematografele din România. Directorul general al firmei a declarat pentru News.ro că este ”aberant” ce vor şi speră să găsească inspectorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ce speră ei să găsească este aberant. Pentru că eram în e-mailurile celorlalţi au venit şi la noi. Astăzi, la ora 15.00, ne întâlnim cu mai mulţi avocaţi şi vom vedea ce vom face”, a declarat Adrian Cernescu, director general Imedia Plus, pentru News.ro. El nu a dorit să facă mai multe precizări legate de această inspecţie.

Investigaţia Consiliului Concurenţei se referă la posibila încălcare a legislaţiei în domeniul concurenţei şi a Tratatului privind Funcţionarea Uniunii Europene de către Imedia Plus Group SA, de către companiile ce distribuie direct sau indirect filme către cinematografe din România, precum şi de către firmele care exploatează cinematografele din România.

Investigaţia vizează practici anticoncurenţiale ce constau în împărţirea de piaţă şi fixarea de preţ. 

În prezent, sunt investigate peste 50 de companii, cu sediul în România sau în alte state.

Documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.