Concursul Internaţional „George Enescu” 2020 a fost reorganizat în contextul creşterii numărului de cazuri de Covid-19 în lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ediţia 2020 a concursului, programată să se desfăşoare între 29 august şi 20 septembrie, a fost reorganizată în două faze distincte.

Gala de deschidere şi primele două etape ale competiţiei se vor derula exclusiv online, conform programării, începând cu 29 august. Accesul publicului va fi exclusiv online şi gratuit. Astfel, nici candidaţii şi nici membrii juriilor nu vor mai veni la Bucureşti în această toamnă.

Semifinalele şi finalele la secţiunile de vioară, violoncel şi pian au fost reprogramate pentru luna mai 2021, la Bucureşti, fiind imposibilă susţinerea acestora online.

Cei care au cumpărat bilete şi abonamente, atât la concertele programate iniţial în sală, cât şi la concertele organizate online în sistem pay-per-view, îşi vor primi integral banii înapoi de la Eventim, au anunţat luni organizatorii.

Toţi cei care au achiziţionat bilete direct de pe site-ul Eventim.ro vor primi o informare pe email din partea Eventim cu privire la începerea procesului de rambursare automată a banilor pentru biletele achitate. Sumele vor fi returnate în conturile din care au fost efectuate plăţile.
Cei care au cumpărat bilete din reţeaua magazinelor partenere Eventim vor returna biletele la punctul de vânzare de unde a fost făcută achiziţia.
Cei care au efectuat achiziţia de la punctele de vânzare Eventim sau de la sediu vor transmite un mesaj cu datele de comandă şi numele cumpărătorului la adresa contact@eventim.ro.

ARTEXIM, organizatorul Concursului „George Enescu”, a decis să recurgă la această nouă metodă de organizare a competiţiei pentru a da o şansă tinerilor artişti să îşi continue drumul profesional în acest an, cât mai aproape de felul în care şi-au dorit, în ciuda agravării pandemiei.

Toţi participanţii vor rămâne acasă, în siguranţă. Pentru fiecare dintre primele două etape, concurenţii vor trimite comitetului de organizare înregistrări ale interpretării lor, până pe 24 august (violoncel), 31 august (vioară) şi 6 septembrie (pian), conform repertoriului ales iniţial, iar membrii juriului vor analiza de acasă primele două etape ale Concursului.

Toate înregistrările trimise de concurenţi vor fi publicate pe site-ul festivalenescu.ro.

Concursul Enescu 2020 va începe pe data de 29 august, cu concertul de gală anunţat iniţial, la care publicul va avea acces gratuit, pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Prima etapă de Concurs a fiecărei secţiuni se va desfăşura conform programului iniţial: violoncel, 30 august-3 septembrie; vioară, 5-9 septembrie; pian, 11-15 septembrie. Atât publicul, cât şi membrii juriilor vor asculta interpretările înregistrate de concurenţi în prealabil şi trimise organizatorilor. Juriile îi vor alege pe cei 12 concurenţi care vor trece în a doua etapă, care se va desfăşura tot online, pe bază de înregistrări, conform programului iniţial: violoncel, 5-7 septembrie; vioară, 11-13 septembrie; pian, 17-19 septembrie. Dintre cei 12 vor rămâne doar şase concurenţi pentru fiecare secţiune, care vor intra în semifinală.

Jurizarea lucrărilor înscrise la secţiunea Compoziţie a Concursului „Enescu” va avea loc în perioada 1-15 septembrie 2020. Fiecare membru al juriului va analiza acasă cele 25 de lucrări înscrise, iar rezultatele finale vor fi comunicate public de organizatori pe 20 septembrie 2020.

Semifinale şi finale Concursului „Enescu” se vor desfăşura în Bucureşti, între 13 - 23 mai 2021, la Ateneul Român, cu participarea Filarmonicii „George Enescu” şi a dirijorilor Nicolas Altstaedt (finala Violoncel), Wilson Hermanto (finala Vioară) şi John Axelrod (finala Pian).

Concertele din finala concursului vor face parte din stagiunea 2021 a Filarmonicii „George Enescu”. Recitalurile membrilor juriului şi ale laureaţilor ediţiei 2018 vor fi organizate în sesiunea specială a semifinalelor şi finalelor din luna mai 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.