Doisprezece tineri artişti din Rusia, Olanda, România, Japonia, Spania, Coreea de Sud, Turcia, Franţa şi Statele Unite ale Americii, s-au calificat în etapa a doua a secţiunii Violoncel din cadrul Concursului ”George Enescu” 2016, informează organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doi tineri artişti din Coreea de Sud, doi din Japonia, doi din România şi câte unul din Olanda, Spania, Turcia, Franţa şi Statele Unite ale Americii s-au calificat în etapa a doua a secţiunii Violoncel a Concursului Internaţional ”George Enescu” 2016, ale cărei rezultate au fost anunţate marţi după-amiază.

Etapa I a Concursului Internaţional „George Enescu” 2016 , secţiunea Violoncel, s-a desfăşurat în zilele de 4, 5 şi 6 septembrie, la Universitatea de Muzică din Bucureşti. Juriul de specialitate a decis marţi concurenţii calificaţi pentru etapa  a doua a Concursului: Anastasia Kobekina (Rusia), Ion Storojenco (România), Anastasia Feruleva (Olanda), Ayano Kamimura (Japonia), Makio Horie (Japonia), Lee Mon-Puo (Spania), Kyung Cho Yoon (Coreea de Sud), Jamal Alyev (Turcia), Bumjum Kim (Franţa), Zlatomir Fung (Statele Unite ale Americii), Woochan Jeong (Coreea de Sud), Octavian Lup (România).

Juriul secţiunii de Violoncel a ediţiei 2016 a Concursului Enescu este format din David Geringas (preşedintele juriului), Alexandra Guţu, Arto Noras, Julius Berger, Frans Helmerson, Marin Cazacu, Mirel Iancovici şi Philippe Muller.

Etapa a doua, eliminatorie, a Concursului ”Enescu” se va desfăşura în zilele de 8 septembrie şi 9 septembrie, de la ora 16.00, la Ateneul Român.

Este pentru prima dată când în cadrul Concursului ”Enescu” această etapă are loc la Ateneul Român, pentru ca publicul să poată urmări în acest cadru recitalurile tinerilor artişti. Semifinala se va desfăşura pe 11 septembrie. Finala Concursului, secţiunea Violoncel, constă în trei concerte cu orchestă, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii ”George Enescu”, şi va avea loc pe 13 septembrie, de la ora 18.00, în Sala Mare a Ateneului Român. Bilete pentru finala de Violoncel sunt încă disponibile, în reţeaua Eventim.

Între 3 şi 25 septembrie, 196 de tineri artişti de pe tot globul vin la Bucureşti să-şi trăiască visul de a deveni mari muzicieni ai lumii, în cadrul ediţiei 2016 a Concursului Internaţional ”George Enescu”. Premiile sunt în valoare totală de 115.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, precum şi premii speciale şi oportunităţi de promovare internaţională.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.