Cea de-a 64-a ediţie a concursului Eurovision va avea loc la Expo Tel Aviv - International Convention Centre - în Israel, între 14 şi 18 mai 2019, potrivit anunţului Uniunii Europene a Radiodifuziunii (EBU).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia a fost luată de Eurovision Song Contest Reference Group (consiliul concursului) după ce televiziunea publică din Israel, KAN, a fost rugată să prezinte cel puţin două oraşe potenţial candidate. 

Semifinalele vor avea loc la Tel Aviv, pe 14 şi 16 mai, iar marea finală - pe 18 mai. Biletele vor fi puse în vânzare la sfârşitul anului. 

Frank-Dieter Freiling, preşedintele comitetului director al Concursului Eurovision, a afirmat: "Suntem nerăbdători să lucrăm cu KAN pentru a realiza concursul la Tel Aviv pentru prima dată. Sperăm să primim garanţii de la prim-ministru săptămâna aceasta privind securitatea şi accesul tuturor celor care vor veni la eveniment. Aceste garanţii sunt imperative pentru a merge mai departe cu planificarea evenimentului şi pentru a asigura valorile diversităţii competiţiei muzicale". 

Concursul Eurovision 2018, găzduit la Lisabona, Portugalia, a fost câştigat de Netta Barzilai, cu piesa "Toy". Melodia a fost scrisă de Doron Medalie şi Stav Beger. Victoria cântăreţei Netta Barzilai reprezintă faptul că Israel va găzdui pentru a treia oară concursul Eurovision, care a mai fost organizat la Ierusalim în 1979 şi 1999. 

Israel a participat de 42 de ori în concurs din 1973. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.