Muzicieni din Grecia, Rusia, Chile, Bulgaria, Japonia şi Letonia s-au calificat în semifinala secţiunii de pian a Concursului Internaţional ”George Enescu” 2016, ale cărei rezultate au fost anunţate miercuri seară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concurenţii calificaţi în semifinala Concursului sunt Triantafyllos Liotis (Grecia), Konstantin Emelianov (Rusia), Danor Quinteros (Chile), Victoria Vassilenko (Bulgaria), Takuma Ishii (Japonia) şi Liepiņš Daumants (Letonia).

Etapa a II-a a Concursului Internaţional ”George Enescu” 2016, secţiunea Pian, s-a desfăşurat în zilele de 20 şi 21 septembrie, la Ateneul Român.

Juriul secţiunii de pian a ediţiei 2016 a Concursului ”Enescu” este format din Gabriel Tacchino (preşedintele juriului), Rolf-Dieter Arens, Dana Borşan, Philippe Dinkel, Peter Donohoe, Wolfganz Manz, Viniciu Moroianu, Andrei Pisarev şi Alan Weiss.

Semifinala Concursului ”Enescu” va avea loc vineri, de la ora 16.00, la Ateneul Român. Finala Concursului, secţiunea Pian, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii ”George Enescu” va avea loc duminică, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Bilete pentru semifinala de pian sunt disponibile prin Eventim, la preţurile de 40 şi 50 de lei.

Biletele pentru finala de pian a Concursului ”Enescu” 2016 s-au epuizat. Publicul care nu a reuşit să achiziţioneze bilete în sala de concert va putea urmări finala în transmisie live pe un ecran mare amplasat în faţa Ateneului, dar şi pe festivalenescu.ro şi pe Medici.tv.

Concursul Internaţional ”George Enescu” 2016 se desfăşoară în perioada 3 - 25 septembrie, iar 196 de tineri artişti de pe tot globul au participat la ediţia de anul acesta.

Premiile sunt în valoare totală de 115.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului ”Enescu”, precum şi premii speciale şi oportunităţi de promovare internaţională.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.