Patru muzicieni din Coreea de Sud, doi din Japonia, doi din Statele Unite ale Americii şi câte unul din Kazakhstan, Noua Zeelandă, România şi Turcia s-au calificat în etapa a II-a a Secţiunii de Vioară din cadrul Concursului ”George Enescu” 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezultatele au fost anunţate luni de juriul de specialitate, informează organizatorii.  

Prima etapă a Concursului Internaţional ”George Enescu” 2016, Secţiunea de Vioară, s-a desfăşurat în zilele de 10, 11 şi 12 septembrie, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Juriul de specialitate a decis luni concurenţii calificaţi pentru etapa a II-a a Concursului: Alican Süner (Turcia), Ioana Cristina Goicea (România), Hwapyung Yoo (Coreea de Sud), Elly Suh (Statele Unite ale Americii), Yasuka Morizono (Japonia), Erzhan Kulibaev (Kazakhstan), Sungmi Park (Coreea de Sud), Usha Kapoor (Statele Unite ale Americii), Alexandra Lomeiko (Noua Zeelandă), Gyehee Kim (Coreea de Sud), Haruna Shinoyama (Japonia), Donghyun Kim (Coreea de Sud).

Juriul Secţiunii de Vioară a ediţiei 2016 a Concursului Enescu este format din Pierre Amoyal (preşedintele juriului), Remus Azoiţei, Florin Croitoru, Mikhail Kopelman, Silvia Marcovici, Mihaela Martin, Eduard Schmieder şi Miczyslaw Szlezer.

Etapa a doua se va desfăşura în zilele de 14 şi 15 septembrie, de la ora 16.00, la Ateneul Român.

Semifinala Concursului Enescu, Secţiunea Vioară, se va desfăşura pe 17 septembrie, de la ora 16.00, la Ateneul Român, iar finala Concursului, Secţiunea Vioară, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii ”George Enescu” şi avându-l la pupitru pe dirijorul Christoph Poppen, va avea loc pe 19 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Biletele pentru Finala de Vioară a Concursului Enescu 2016 sunt epuizate. Publicul care nu a reuşit să achiziţioneze bilete în sală de spectacol, poate urmări finala în transmisie live pe un ecran mare amplasat în faţa Ateneului, pe site-ul festivalenescu.ro, la TVR 2 şi pe Medici.tv.

Concursul Internaţional ”George Enescu” 2015 are loc în perioada 3 - 25 septembrie, iar la cele patru secţiuni participă 196 de tineri artişti de pe tot globul.

Premiile sunt în valoare totală de 115.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului ”Enescu”, precum şi premii speciale şi oportunităţi de promovare internaţională.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.