Un număr de 16 instrumentişti din România, Rusia, Coreea de Sud, China, Japonia, Letonia şi Kazahstan s-au calificat, duminică seară, în etapa II a secţiunii Pian din cadrul Concursului Internaţional „George Enescu” 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şase tineri din  România, patru din Rusia, doi din Coreea de Sud şi câte unul din China, Japonia, Letonia şi Kazahstan au fost aleşi de juriul de specialitate format din Philippe Entremont (Preşedintele Juriului), Hyoung-Joon Chang, Dan Atanasiu, Dana Borşan, Andrei Pisarev, Pascal Rogé, Peter Jablonski şi Philippe Dinkel. 

Etapa I a Concursului Internaţional „George Enescu” 2018, secţiunea Pian, s-a desfăşurat în zilele de 14, 15 şi 16 septembrie, la Universitatea de Muzică din Bucureşti. 

Etapa a II-a (eliminatorie) a Concursului „Enescu” va avea loc în zilele de 18 şi 19 septembrie, la Ateneul Român. Semifinala se va desfăşura pe 21 septembrie, iar finala, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, dirijor Vassily Sinaisky, va avea loc pe 23 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Biletele pentru finala secţiunii Pian, care va şi încheia această ediţie a Concursului „Enescu”, au fost epuizate, însă cei care nu vor fi în sală vor putea urmări finala în transmisie live pe festivalenescu.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.