Concertul pe care soprana Angela Gheorghiu îl va susţine vineri, de la ora 20.30, în Piaţa Constituţiei din Capitală, cu ocazia Zilelor Bucureştiului, va fi transmis în direct de TVR 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Angela Gheorghiu va concerta alături de tenorul Teodor Ilincăi şi de Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, sub bagheta maestrului Eugene Kohn.

„Este fantastic să mă aflu în România, în faţa publicului meu dintotdeuna. Nu voi uita niciodată de perioada studenţiei, în care publicul românesc m-a susţinut şi admirat. Publicul şi unica televiziune din România, Televiziunea Română, au făcut orice pentru a mă ajuta şi promova ca tânăr artist”, mărturiseşte artista.

Spectacolul va avea un concept modern, care îmbină muzica clasică cu cele mai noi elemente de tehnologie şi video mapping. Nucleul show-ului va fi Angela Gheorghiu, care va interrpeta arii şi duete din opere foarte cunoscute precum „Tosca”, „Adriana Lecouvreur” şi „Carmen”.

„Va fi şi o premieră, un duet din opera «Andrea Chenier», unul din cele mai frumoase şi dramatice duete de operă. Acest duet este deja înregistrat pentru noul meu album, cu marele tenor maltez Joseph Calleja”, spune Angela Gheorghiu.

Spectacolul din Piaţa Constituţiei, trasmis în direct vineri pe TVR 1, va avea două părţi - de la 20.30 şi 21.30 - în pauză, telespectatorii putând urmări interviuri cu personalităţile prezente la concert.

Accesul publicului este liber la evenimentul organizat de Primăria Capitalei prin Arcub.

Zilele Bucureştiului vor continua în weekendul 16 - 17 septembrie cu spectacole de videomapping şi concerte pop-rock în Piaţa Constituţiei. Anul acesta se împlinesc 558 de ani de la prima atestare istorică a Bucureştiului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.