Corul Naţional de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” prezintă şi anul acesta tradiţionalul concert extraordinar de Crăciun, dirijat de Anna Ungureanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul este înregistrat în condiţii excepţionale în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă al României şi va fi disponibil gratuit pe site-ul Corului Madrigal www.madrigal.ro, în aplicaţia online Madrigal App. Aceasta va fi lansată pe 23 decembrie 2020 şi va putea fi descărcată pe orice dispozitiv electronic pentru vizionare.

"Suntem din nou împreună de Crăciun, chiar dacă nu ne întâlnim în sălile de concerte. Anul acesta, tocmai pentru că este unul atât de dificil pentru toată lumea, am decis să susţinem Concertul Extraordinar de Crăciun şi, prin intermediul tehnologiei, să aducem în casele românilor, oriunde s-ar afla ei în lume, atât emoţia muzicii, cât şi frumuseţea imaginii Corului Madrigal în concert. Madrigal se adaptează vremurilor şi, susţinut de un prestigios parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă al României, revine în luna decembrie şi oferă din nou publicului vibraţia unică a acestei perioade atât de aşteptate şi, sperăm noi, un strop din normalitatea sărbătorilor. Filmarea Concertulului de Crăciun 2020 completează seria albumelor de colinde pe care am lansat-o de curând împreună cu Roton Music şi împlineşte o tradiţie pe care o onorăm în fiecare an, indiferent de circumstanţe", a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin

Desfăşurat în absenţa audienţei - fapt fără precedent în ultimii 52 de ani -, Concertul extraordinar de Crăciun 2020 a fost filmat în Sala tronului a Muzeului Naţional de Artă al României, un cadru grandios, emblematic, cu o semnificaţie culturală şi istorică aparte. Creat ca un produs vizual remarcabil, Concertul de Crăciun al Corului Madrigal include ilustraţii din cadrul Galeriei de Artă Veche Românească a MNAR, imagini care pun în valoare sonoritatea şi prezenţa scenică a Corului Madrigal şi, totodată, îmbogăţesc experienţa artistică a privitorilor.

"Ne dorim prin acest concert să aducem în casele oamenilor spiritul Sărbătorilor, printr-o îmbinare frumoasă între artă şi muzică”, a declarat Cristina Verona Tobi, manager interimar al Muzeului Naţional de Artă al României.

Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Madrigal a pregătit pentru acest concert o selecţie repertorială specială, menită să creeze o legatură organică între clasic şi modern, de la cunoscutele colindele româneşti şi internaţionale, până la aranjamente muzicale complexe şi eterogene.

„Ne-am dorit foarte mult să susţinem acest concert atât de drag nouă, madrigaliştilor, şi ne bucurăm să putem dărui publicului şi anul acesta gândurile noastre bune şi vraja sonoră a Crăciunului cu Corul Madrigal. În armonie cu spaţiul în care am cântat, am ales să interpretăm unele dintre cele mai îndrăgite, dar şi impresionante piese de Crăciun, de la minunatele colinde, până la lucrări deosebite, din creaţia compozitorilor Paul Constantinescu sau Johann Sebastian Bach şi a multor contemporani, un repertoriu care să aducă pacea, frumuseţea şi spiritul sărbătorilor de iarnă", a afirmat Anna Ungureanu, dirijorul principalal Corului Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”.

Concertul extraordinar de Crăciun al Corului Naţional de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” reprezintă unul dintre cele mai longevive şi consecvente evenimente culturale din România. De peste jumătate de secol, în fiecare lună decembrie, Corul Madrigal s-a conectat cu publicul şi a vestit sărbătoarea Naşterii Domnului pe marile scene de spectacol din Bucureşti sau din ţară.

Aplicaţia online Madrigal App, dedicată concertelor şi evenimentelor susţinte de celebrul ansamblu, va putea fi accesată şi vizualizată pe dispozitivele electonice (laptop, televizor etc.) din 23 decembrie de pe www.madrigal.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.