Cea de-a treia ediţie din România a competiţiei de pictură live Art Battle va avea loc în 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din Bucureşti (Calea Rahovei nr. 147-153), aducând în faţa publicului atât concursul contra cronometru, cât şi târgul de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair), anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

Pentru mulţi, filmul "8 Mile" a fost primul contact cu practica şi cultura duelurilor rap, însă acestea erau organizate de multă vreme în Statele Unite, erau o parte bine stabilită a culturii urbane, la fel ca şi competiţiile de breakdance şi cele de artă stradală. În anul 2001, competiţia Art Battle a fost iniţiată la New York de Sean Bono, Simon Plashkes şi Chris Pemberton, emulând energia şi provocările duelurilor rap, în care artiştii îşi împing măiestria şi agilitatea la limită, în faţa publicului şi a unui juriu, pe parcursul mai multor runde succesive. Acest nou format competitiv a ajuns între timp să aibă peste 2.000 de ediţii în 20 de ţări din toată lumea.

Pe lângă spectacolul concursului de pictură live structurat în trei runde, în care cei 12 artişti selectaţi, având la dispoziţie doar câte 20 de minute per rundă, dau tot ce au mai bun pentru a crea opere originale chiar sub ochii publicului, privitorii au acces direct la procesul de creaţie. 11 artişti au fost deja selectaţi în urma apelului deschis: Adela Silvan, Bianca-Raluca Stoia, Cosmin Alin Vâlceanu, Elena Daria Popa, Ioana Carmen Marinescu, Ioana Ingrid Mândroc, Ionuţ Stănel Cristea, Maria Luana Georgescu, Nectaria Ioana Guraliuc, Pieer Luigi Bertig şi Ştefania Georgiana Truică iar cel de-al doisprezecelea artist va fi anunţat în ziua evenimentului, înainte de începerea competiţie, fiind selectat dintre artiştii prezenţi interesaţi de a participa.

În cadrul Art Battle, publicul este atras în joc în mod organic şi complet: este încurajat să urmărească live crearea lucrărilor în fiecare rundă, iar apoi să-şi voteze artiştii preferaţi, devenind astfel juriu şi contribuind la evoluţia bătăliei în runda finală. Mai mult, fiecare lucrare produsă în Art Battle este deschisă spre licitaţie publicului, astfel încât la finalul evenimentului, cei mai fervenţi susţinători îşi pot lua acasă lucrările preferate. Acest mod de a face lucrurile democratizează în mod real interacţiunea publicului cu arta, indiferent de gradul de familiaritate pe care îl are fiecare participant cu limbajele vizuale contemporane.

Un DJ mixează live muzică în timpul rundelor de competiţie, iar evenimentele Art Battle întreţes adeseori şi alte forme de exprimare artistică, pentru a menţine vie participarea şi în pauzele dintre runde.

Un târg de artă neconvenţional

Cea de-a treia ediţie Art Battle este susţinută în acest sens de o nouă ediţie a târgului re-LEAF, organizat de Celula de Artă şi de Săfiţicuminţi. Evenimentul de artă în serie limitată îşi propune să prezinte publicului serii mici de lucrări de artă realizate prin cianotipie, serigrafie, colaj, gravură, fotografie analog, dagherotip, grafică, monotip, print, lucrări originale sau copii personale inspirate de opere celebre, toate cu preţuri accesibile, pentru toţi iubitorii şi colecţionarii de artă.

Cea de-a treia ediţie a Art Battle este organizată de e-consulting, The Hub & Celula de Artă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.