TVR l-a concediat pe comentatorul sportiv Marian Olaianos din motive disciplinare grave. Decizia este urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară din cadrul instituţiei, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violenţă fizică şi verbală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat remis News.ro, joi, reprezentanţii SRTv i-au înmânat lui Marian Olaianos decizia de sancţionare cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă. Decizia a fost emisă ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violenţă fizică şi verbală a unui angajat al TVR – jurnalistul Marian Olaianos - asupra sa, însoţită de certificat medico-legal şi de alte documente medicale.
 
"Cercetarea disciplinară a fost demarată în urma sesizării primite de angajator de la Nadine Vlădescu şi în baza dispoziţiei Preşedintelui-Director General al SRTv, Dan Cristian Turturică. Raportul comisiei de cercetare disciplinară a fost înaintat Preşedintelui –Director General, în data de 1 februarie 2023, cu propunerea de sancţionare a lui Marian Olaianos prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă. Având în vedere faptul că, în perioada 19 decembrie 2022 - 8 martie 2023, Marian Olaianos s-a aflat în concediu de odihnă şi medical, jurnalistul a primit decizia astăzi, 9 martie, când a revenit la serviciu. Temeiul legal care a stat la baza emiterii deciziei constă în analiza unor documente medicale (certificatul medico-legal emis de IML), alte examinări medicale efectuate după actele de violenţă suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video care surprind cu claritate actele de violenţă, audieri ale martorilor, precum şi alte înscrisuri relevante care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos", se arată în comunicat.
 
Potrivit sursei citate, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în faţa comisiei următoarele: "aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoţională, în încercarea de a mă apăra am impins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului".
 
În vârstă de 48 de ani, Marian Olaianos lucra la TVR din 1999.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.