Comedia "Preşul", de Ion Băieşu, va fi pusă în scenă la Sala Studio a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti de regizorul Mircea Cornişteanu, anunţă instituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul care a atras vreme de 13 ani zeci de mii de spectatori îi va avea în distribuţie pe actorii Emilia Popescu, Raluca Petra, Marius Rizea, Alexandru Bindea, Ovidiu Cuncea, Monica Davidescu, Tomi Cristin, Eduard Adam, Erika Băieşu, Irina Antonie şi Alexandru Barbu.

"Scrisă în urmă cu jumătate de veac şi jucată în nenumărate teatre de nenumărate ori, "Preşul" a stârnit cascade de râsete, fiind, cred, comedia românească postbelică cea mai gustată de toate categoriile de public, lucru destul de rar întâlnit. De ce, oare? Cred că pentru măiestria comediografului Băieşu de a ne pune înaintea ochilor o oglindă în care ne vedem aşa cum suntem, fără deformări. Râdem cu lacrimi de ceea ce zărim, uitând cel mai adesea că râdem de noi înşine. N-ar fi rău dacă, pentru o clipă, ne-am gândi că poate semănăm cu cei de care râdem", declară regizorul Mircea Cornişteanu, care promite de această dată o comedie mult mai spumoasă, faţă de precedenta montare.

Totul pleacă, aşa cum o spune şi titlul piesei, de la un preş. Dar nu unul oricare. Eroul piesei, Pamfil P. Pamfil, se confruntă cu o problemă de viaţă şi de moarte cu vecinul sau M.N. Zisu. Acesta din urmă este acuzat că se şterge "ilegal" în fiecare seară pe preşul lui "de lână pură". "Eu am un preş de lână pură, că îmi place să mă şterg pe ceva de bună calitate. E tabietul meu, e singura mea bucurie pe lume", spune Pamfil. Va urma o confruntare între cei doi vecini. 

Premiera noului spectacol este preconizată pentru finalul lunii martie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.