O colecţie de 146 de piese dedicate spaţiilor exterioare şi grădinilor va fi scoasă la licitaţie pe 13 iunie, anunţă A10 by Artmark.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul „Garden of Eden” care se va desfăşura săptămâna viitoare, marţi, 13 iunie, reprezintă o oportunitate rară de a descoperi piese unice. Redefinesc confortul în aer liber garnituri de grădină bogat decorate, şezlonguri, jardiniere sau cache-pot-uri, statuete ori sculpturi, dar şi mobilier în manieră victoriană.

O impresionantă apariţie este sculptura realizată de artistul ieşean Felix Aftene - „Guardian (II)”, care are preţul de pornire de 6.500 de euro. În bronz este realizată de Sami Briss sculptura de mici dimensiuni „Muză”, care are preţul de pornire de doar 300 de euro. De la artişti români contemporani la maeştri universali - Salvador Dali este prezent în licitaţie cu sculptura realizată în bronz „Venus a la girafe”, care are preţul de pornire de 2.500 de euro. În crearea acestei sculpturi, Dali reinterpretează opera „Venus de Milo cu sertare”, separând capul de trup printr-un artificiu realizat intenţionat: înlocuirea gâtului zeiţei cu unul intens alungit, de girafă.

Tot aici este scoasă la licitaţie seria de 7 portrete, realizate de maestrul Ion Iancuţ, ale personalităţilor lumii bancare din anii 90’ - Vasile Voloşeniuc, Răzvan Temeşan, Dan Corneliu Pascariu, Mihail Diamandopol, Teodor Bărbulescu, Ion Dobrescu, Florin Andrei Ionescu. Fiecare portret are preţul de pornire de 800 de euro. 

Cele 146 de obiecte decorative sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviţă până pe 13 iunie şi pot fi admirate în regim gratuit de luni până duminică în intervalul 10:00-20:00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.