Colecţia de artă a unui colecţionar bucureştean, cea mai valoroasă colecţie ajunsă în vânzare la începutul noii sesiuni de piaţă, este scoasă la licitaţie de Casa Artmark.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele 120 de opere de artă vor putea fi cumpărate în cadrul „Licitaţiei unei Colecţii Eclectice de Artă Românească” din 4 octombrie.

Colecţia eclectică reuneşte opere de artă de patrimoniu semnate de Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Corneliu Baba, dar şi lucrări realizate de artişti contemporani, precum Adrian Ghenie, Ştefan Câlţia sau Georgeta Năpăruş. Totodată, colecţia conţine nume mari ale sculpturii româneşti, precum Ion Irimescu, Marcel Guguianu, Ion Iancuţ sau Ioan Pârvan, în abundenţă, pasiunea colecţionarului îndreptându-se accentuat şi către sculptură.

Între cele mai valoroase opere de artă care vor fi scoase la licitaţie se numără „Drumul spre asfinţit” semnată de celebrul Adrian Ghenie, ce pleacă în licitaţie de la un preţ de pornire de doar 15.000 de euro, urmată de lucrarea „Draperie albastră”, de Ştefan Câlţia, ce porneşte în licitaţie de la 12.000 de euro.

Valoroase sunt şi operele de artă de patrimoniu, precum „Natura statică cu evantai şi flori” semnată de maestrul Pallady, care porneşte în licitaţie de la 12.000 de euro, dar şi „Spaime” de Corneliu Baba şi „Iarna la Balcic” de Nicolae Tonitza, ce pornesc în licitaţie de la 10.000 de euro fiecare.

„Colecţia eclectică a fost adunată, de-a lungul ultimului deceniu, cu multă atenţie şi dedicare. O parte dintre opere au fost moştenite, o parte au fost achiziţionate în cadrul licitaţiilor din România, iar multe direct din atelierele artiştilor. Fiecare operă reprezintă un capitol important al vieţii mele şi pot să mărturisesc că unul dintre artiştii preferaţi este Corneliu Baba, iar în cât priveşte pasiunea mea pentru sculptură, m-am orientat către Ion Irimescu, pe care îl văd continuând drumul lui Paciurea, şi către Guguianu, pe care îl simt un continuator al lui Brâncuşi. Am încredere că operele scoase la licitaţie pe 4 octombrie vor da valoare vieţii şi, de ce nu, caselor colecţionarilor la care vor ajunge”, a mărturisit colecţionarul.

Loturile sunt expuse până pe 4 octombrie la Palatul Cesianu-Racoviţă, putând fi admirate în regim gratuit de luni până duminică, în intervalul orar 10:00-20:00.

„Licitaţia unei Colecţii Eclectice de Artă Românească” va avea loc în format hybrid - online, pe platforma Artmark Live 2.0, precum şi în sala de licitaţii a Casei A10 by Artmark. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.