Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au discutat, miercuri, pe marginea Deciziei C.N.A. nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual şi au adus câteva modificări acestuia, care sunt supuse dezbaterii publice timp de 30 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima dintre completări propuse face referire la articolul 41 şi prevede că furnizorii de servicii media audiovizuale nu pot difuza imagini de la înmormântări, cu excepţia ştirilor şi/ sau reportajelor din programele informative, emisiunilor sau filmelor documentare. „Excepţie fac funeraliile de stat”.

După articolul 46 va fi introdus unul nou cu textul: „Relatările sub orice formă despre ameliorarea şi/ sau vindecarea bolilor, indiferent de metodele folosite, nu se pot face decât prin prezentarea opiniei unui medic specialist cu privire la diagnosticele medicale, iniţial şi final”.

Articolul 89 alineatul (3) se va modifica şi va stipula: „Programele audiovizuale care conţin jocuri de noroc, precum şi spoturile publicitare care promovează astfel de jocuri se supun condiţiilor de protecţie a minorilor prevăzute în cap. II «Clasificarea programelor în vederea protecţiei minorilor» din titlul II «Protecţia minorilor», cu excepţia transmisiunilor sportive în direct”.

În cadrul articolului 120 privind difuzarea alternativă a unor mesaje de avertizare, mesajul „Pentru o viaţă sănătoasă, consumaţi zilnic minimum 2 litri de lichide” va fi înlocuit cu „Pentru o viaţă sănătoasă, consumaţi zilnic minimum 2 litri de apă”.

La acelaşi articol sunt adăugate două mesaje de avertizare: „Consumul de alcool până la vârsta de 21 de ani dăunează grav dezvoltării creierului” şi „Pentru egalitate de şanse, copiii cu dizabilităţi au dreptul să înveţe în orice şcoală”.

În plus, membrii CNA au propus introducerea unui nou amendament: „Promovarea religioasă – se admite doar promovarea religioasă a cultelor religioase recunoscute de stat”.

Modificările propuse se află pe ordinea de zi a şedinţei CNA care va avea loc joi.

Radiodifuzorii şi organizaţiile sunt aşteptaţi să vină cu propriile completări pe baza variantelor propuse de majoritatea membrilor CNA în următoarele 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.