Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat, în şedinţa de marţi, postul de televiziunea Realitatea TV cu o amendă de 10.000 de lei pentru că în emisiunea "Talk News" din 4 decembrie 2018, moderată de Denise Rifai, au fost încălcate dispoziţiile din art. 67 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrunit în şedinţă publică, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a unor sesizări primite la CNA şi a decis să sancţioneze postul de televiziune Realitatea TV cu o amendă de 10.000 de lei pentru că, la difuzarea emisiunii de dezbatere "Talk News", moderată de Denise Rifai, ediţia din 04.12.2018, s-au încălcat dispoziţiile art. 67 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual. 

"În exercitarea dreptului lor de a-şi exprima opinii sau puncte de vedere în legătură cu subiecte de interes public, prezentatorii şi moderatorii trebuie să asigure o separare clară a opiniilor de fapte şi nu trebuie să profite de apariţia lor constantă în programe într-un mod care să contravină exigenţelor de asigurare a imparţialităţii" prevede art. 67. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.