Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat marţi Antena 3 cu 20.000 de lei pentru că în ediţia din 13.09.2021 a emisiunii „Subiectiv” , moderată de Răzvan Dumitrescu, nu a fost asigurată informarea obiectivă a publicului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Radiodifuzorul a încălcat dispoziţiile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504 / 2002, conform cărora „Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor” şi pe cele ale art. 64 alin. (1) lit. a), b) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual [„În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă”].

Săptămâna trecută, CNA a amendat postul tv pentru aceeaşi emisiune cu 40.000 de lei. 

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a dat, în perioada iunie-octombrie 2021, 26 de sancţiuni dintre care 15 amenzi şi 11 somaţii, mai multor radiodifuzori pentru emisiuni cu subiecte despre pandemia de Covid-19 şi vaccinare. Între acestea, Antena 3 a fost amendat cu 75.000 de lei. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.