Televiziunea Română anunţă că, în perioada 14 iunie - 15 iulie, vor fi realizate peste 400 de ore de transmisii live de la Cupa Mondială FIFA Rusia 2018 la TVR 1, TVR 2 şi TVR HD, şi că toate cele 64 de meciuri vor fi transmise în exclusivitate de televiziunea publică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 100 de ore de „Studiouri Mondial” vor completa, de la Bucureşti, cu informaţii şi puncte de vedere pertinente, transmisiunile directe din Rusia.

TVR 1 şi TVR HD vor avea cele mai multe ore de program de la evenimentul verii – peste 200 de ore fiecare, iar TVR 2 va difuza 8 meciuri din fazele finale ale grupelor (care se desfăşoară simultan cu partide transmise de TVR 1), adică 12 de ore de transmisiuni directe de la CM.

Cupa Mondială FIFA Rusia 2018 poate fi urmărită şi online, pe platforma tvrplus.ro.

Trei jurnalişti ai Televiziunii Române vor fi în Rusia pentru a comenta 25 dintre meciurile CM: Marian Olaianos, Emil Hossu Longin şi Florin Mihoc.

De la Bucureşti vor asigura comentarii de specialitate şi dublaje Dragoş Bocanaciu, Bogdan Tomulică, Narcis Şelaru, cărora li se vor alătura comentatorii sportivi de la Societatea Română de Radiodifuziune - Cătălin Cîrnu şi Adrian Soare. Costin Deşliu, Cristian Mîndru, Vlad Arhire şi Tudor Furdui vor fi gazdele Studiourilor Mondial, difuzate înainte şi după meciuri.

Începând cu ediţia CM 1966 din Anglia, TVR difuzează în exclusivitate în România cel mai important eveniment fotbalistic al planetei.

CM Rusia, primul găzduit de Europa de Est, este al 13-lea turneu pe care telespectatorii din România îl vor urmări la televiziunea publică.

În premieră pentru Cupa Mondială, ediţia 2018 aduce o noutate tehnologică: arbitrajul video, testat deja în mai multe competiţii. 

Cupa Mondială este cea mai importantă competiţie disputată între echipele naţionale de fotbal ale statelor membre FIFA (Fédération Internationale de Football Association). Competiţia se desfăşoară în două etape: faza preliminară (calificări) şi turneul final, organizat o dată la patru ani.

FIFA World Cup, creaţie a sculptorului italian Silvio Gazzaniga, este fabricată din aur de 18 karate şi reprezintă două figurine umane stilizate, care susţin globul pământesc. Pentru siguranţa trofeului, echipa câştigătoare primeşte o copie placată cu aur a cupei, originalul rămânând la sediul FIFA din Zürich, Elveţia.

Prima ediţie a Cupei Mondiale a avut loc în anul 1930, în Uruguay, iar cea mai recentă, în 2014, în Brazilia, când câştigătoare a fost Germania.

În acest an, turneul final va fi găzduit, pentru prima dată, de Federaţia Rusă. Vor participa 32 de echipe naţionale de pe toate continentele, dintre care: 14 echipe europene, 5 din America de Sud, 3 din America Centrală şi de Nord, 5 din Africa, 4 din Asia şi Australia.

Meciurile de la Cupa Mondială FIFA 2018 vor fi disputate pe 12 stadioane, din 11 oraşe: Ekaterinburg, Kaliningrad, Kazan, Moscova, Nijni Novgorod, Rostov, Sankt Petersburg, Samara, Saransk, Soci şi Volvograd. Organizatorii aşteaptă la această competiţie peste 1.000.000 de turişti.

Meciul de deschidere al turneului final va avea loc pe Stadionul Lujniki din Moscova, între ţara gazdă, Rusia, şi Arabia Saudită. Tot aici, pe 15 iulie, va avea loc şi finala.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.