Clădirea-simbol de pe strada Arthur Verona, al cărei calcan a găzduit, timp de 11 ani, desenele murale realizate cu prilejul manifestărilor Street Delivery, va fi dărâmată, potrivit unui anunţ făcut de Fundaţia Cărtureşti. Ministrul Culturii, Corina Şuteu, este de părere că această zonă centrală a Capitalei este o insulă de identitate, iar Bucureştiul este un oraş agresat de demolări sistematice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Proprietarul ne-a transmis că, în decursul lui 2016, clădirea-simbol pentru street art-ul bucureştean va fi demolată, în locul ei urmând să apară încă un turn de birouri”, au anunţat, sâmbătă, pe reţea de socializare Facebook organizatorii Street Delivery.

Astfel, desenul mural realizat de artistul spaniol Sabek pentru Street Delivery ”Mererie!”, ediţia din anul acesta, este ultimul pe care îl găzduieşte calcanul clădirii.

”Vestea că se doreşte demolarea imobilului din intersecţia străzii Arthur Verona cu Dionisie Lupu este extrem de îngrijorătoare”, a scris, luni, ministrul Culturii, Corina Şuteu, pe pagina sa de Facebook.

Ea face trimitere la zona istorică Arthur Verona - Dionisie Lupu - Pitar Moş, care are ”un ţesut şi un peisaj urban păstrate nealterate aproape în totalitate”.

”Această insulă de identitate a Bucureştiului istoric este singurul exemplu coerent de regenerare şi revitalizare urbană din Capitală, la care au contribuit decisiv festivalul Street Delivery şi Fundaţia Cărtureşti”, mai notează ministrul. 

În plus, ea este de părere că dezvoltarea oraşului şi salvarea memoriei şi identităţii Bucureştiului nu trebuie să se excludă. ”Ele trebuie să dialogheze, dar cu precizarea permanentă a faptului că Bucureştiul este un oraş agresat atât de demolările sistematice din anii '80, cât şi de cele petrecute în ultimii 10-15 ani, agresiuni profunde care au afectat ireversibil patrimoniul construit al Capitalei”.

Cea de-a 11-a ediţie a Street Delivery Bucureşti a adus laolaltă, pe strada Pictor Arthur Verona, meşteşugari cu experienţă şi novici, muzica şi filmul, grafica şi banda desenată. Evenimentul a avut loc în perioada 10 - 12 iunie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.