Clădirea art deco Littlewoods Pools, punct de reper al oraşului Liverpoool, a fost distrusă parţial de un incendiu care a cuprins, duminică seară, ultimul etaj şi acoperişul unei aripi, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pompierii au spus că nu au existat victime şi că nu există motive de îngrijorare privind integritatea construcţiei. Clădirea era neocupată de 15 ani.

În urmă cu 12 săptămâni a fost anunţat că imobilul cu cinci etaje din Edge Lane urma să fie transformat într-un complex, care urmează să adăpostească, între altele, studiouri cinematografice şi de televiziune. 

Acordul, semnat cu dezvoltatorul Capital & Centric, prevede crearea unei baze Twickenham Studios în valoare de 50 de milioane de lire sterline. Prin aceasta vor fi create şi sute de noi locuri de muncă. Studiourile Twickenham vor ocupa aripa estică a clădirii.

Autorităţile investighează cauza incendiului, iar primarul oraşului Liverpool, Adam Higgins, a transmis pe Twitter: „Sunt absolut distrus de vestea că simbolul Littlewoods este în flăcări. Arată destul de rău acum. Să sperăm şi să ne rugăm că va fi salvat”.

Adam Higgins, cofondator al Capital & Centric, a spus că focul a pornit de la acoperişul aripii de vest, cunoscută pentru turnul cu ceas.

El a declarat pentru BBC că toţi pereţii au rămas intacţi. „Clădirea este foarte importantă pentru noi şi pentru toţi oamenii din Liverpool. Am anunţat în urmă cu trei luni planuri importante aici”. 

Incendiul care a cuprins clădirea ce a fost parte din imperiul Littlewoods al lui Sir John Moores a putut fi controlat după miezul nopţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.