Consiliul Judeţean Galaţi anunţă că a început licitaţia pentru consolidarea conacului care adăposteşte Casa Memorială “Costache Negri”, declarat monument istoric în 1943. ”Vor fi folosite soluţii tehnice neagresive pentru impermeabilizarea pereţilor, iar prin reamenajarea spaţiilor va fi creată şi o sală de conferinţe sau pentru organizarea simpozioanelor”, anunţă preşedintele CJ Galaţi Costel Fotea. Valoarea investiţiei este de peste 5 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat joi că a început licitaţia pentru consolidarea şi restaurarea Conacului de la Mânjina. Procedurile de achiziţie publică au fost demarate de către Institutul Naţional al Patrimoniului, care asigură şi finanţarea pentru reabilitarea Casei Memoriale “Costache Negri” (Conacul de la Mânjina). Valoarea investiţiei este de 5.301.636 de lei. 

“Vom reda strălucirea de altădată a conacului lui Costache Negri, locul în care veneau des personalităţile marcante ale generaţiei care a făcut posibilă Unirea Principatelor de la 1859, precum Nicolae Bălcescu, Mihail Kogălniceanu, Alexandru Ioan Cuza sau Vasile Alecsandri.  Conacul va fi consolidat şi restaurat complet, păstrându-se bineînţeles arhitectura şi elementele din lemn deosebit de frumoase. Mai mult, vor fi folosite soluţii tehnice neagresive pentru impermeabilizarea pereţilor, iar prin reamenajarea spaţiilor va fi creată şi o sală de conferinţe sau pentru organizarea simpozioanelor. Proiectul are deja realizate şi documentaţiile tehnico-economice, astfel că, după desemnarea constructorului, vor începe şi lucrările propriu-zise”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 

Conacul se află în localitatea Costache Negri, care până în 1908 a purtat numele de Mânjina. Conacul a fost declarat monument istoric în 1943, iar din 1968 a devenit Casa Memorială “Costache Negri”.

În decembrie 2022, Consiliul Judeţean Galaţi a încheiat un protocol de colaborare cu Institutul Naţional al Patrimoniului, pentru asigurarea finanţării lucrărilor de consolidare, restaurare, reabilitare şi punere în valoare a Casei Memoriale “Costache Negri”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.