Marcel Ciolacu a anunţat că PSD va contesta la Curtea Constituţională numirea directorilor generali interimari ai SRTv şi SRR de către Parlament. Liderul social-democraţilor a adăugat că partidul va scrie şi Comisiei Europene despre acest abuz şi nu vor mai fi patru state investigate, ci cinci, cu tot cu România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„S-au făcut nişte numiri interimare la radioul public şi la televiziunea publică, o forţare a regulamentului şedinţelor comune. Sunt patru state europene într-o anchetă a Comisiei Europene pentru schimbările abuzive de la televiziunile publice din ţările respective. Categoric, PSD va contesta la CCR aceste numiri interimare de la radio şi de la TVR. Eu mă refer la proceduri, nu la persoane. Nu vreau să atac pe nimeni personal. Vom ataca şi la CCR, vom scrie şi la Comisia Europeană şi cred că nu vor mai fi patru state investigate, o să fie cinci state investigate, inclusiv România. Nu poţi să pici un raport, rămâne instituţia fără director şi să spui că într-o oră ţinem comisie şi haideţi să facem propuneri. Cine a auzit aşa ceva? A fost ceva anticipat, deja aranjat, de aceea PSD nici nu a avut propuneri”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri la DC News.

Camera Deputaţilor şi Senatul au votat, în plenul reunit de marţi, numirea Ramonei Săseanu în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune, pentru o perioadă de şase luni, şi a lui Liviu Popescu în poziţia de director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune, tot pentru un interval de şase luni. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.