Cineastul rus Kirill Serebrennikov, realizatorul filmului "Leto", va adapta pentru ecran romanul "The Disappearance of Josef Mengele", de Olivier Guez, recompensat cu premiul Renaudot în 2017 şi inspirat din fuga medicului torţionar de la Auschwitz în America de Sud, anunţă Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul "Leto", poveste despre rockul anilor 1980 de la Leningrad, a emoţionat publicul în 2018 când a fost prezentat la Festivalul de Film de la Cannes. Pentru viitorul său film, regizorul rus Kirill Serebrennikov va lucra un gen foarte diferit. Cineastul va adapta pentru marele ecran romanul "The Disappearance of Josef Mengele" al scriitorului francez Olivier Guez. 

Elizaveta Tchalenko, producătoare a companiei Hype Films, care a colaborat cu Serebrennikov la mai multe filme, a confirmat joi pentur AFP o informaţie a agenţiei publice ruse TASS. 

"Suntem foarte încântaţi că am avut posibilitatea de a adapta pentru ecran cartea fascinantă a lui Olivier Guez", a declarat pentru TASS Illia Stuart, cofondator al Hype Films. "Kirill a scris scenariul şi a găsit după mine cheia acestei poveşti". 

Apreciată de critici şi cu succes la public, "The Disappearance of Josef Mengele", de Olivier Guez, este povestea ultimilor ani ai medicului torţionar de la Auschwitz, în exil în America de Sud. 

Kirill Serebrennikov, născut în 1969, considerat a fi unul dintre cei mai talentaţi regizori de teatru şi film din Rusia s-a făcut remarcat în 2008, cu „Yuri's Day", triplu premiat la Locarno. În 2012, a fost selecţionat în competiţie la Veneţia cu „Betrayal". În 2016, „(M)ucenic" a fost selectat în competiţia Un Certain Regard la Cannes, iar „Leto" a fost proiectat în competiţia principală a festivalului în 2018.

În calitate de regizor de teatru, Serebrennikov a fost distins cu Premiul Europa şi Premiul „Daniil Harms", pentru baletul „Nureev", în 2017, premiul Masca de Aur pentru regia spectacolului de operă „Chaadsky" şi premiul „Benois de la danse", în 2018.

Kirill Serebrennikov a fost reţinut la Sankt Petersburg în august 2017, chiar în timpul filmărilor la „Leto" şi acuzat de deturnare de fonduri - acuzaţii calificate de regizor drept „absurde".

În aprilie 2019, Kirill Serebrennikov a fost eliberat după un an şi jumătate din arestul la domiciliu. Reţinerea lui Serebrennikov a declanşat o revoltă în lumea artistică din întreaga lume. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.