J.J. Abrams, Christopher Nolan şi Barbra Streisand, MGM şi Viacom se numără între cineaştii şi companiile care au donat fiecare peste 1 milion de dolari pentru ca numele lor să fie înscrise pe stâlpii din Muzeul Academiei Americane de Film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stâlpii din beton, ascunşi o bună perioadă în construcţia din 1939, au fost dezvăluiţi odată cu începerea restaurării clădirii pentru Muzeul Academiei. 

„A fost o supriză plăcută, să fiu sincer”, a spus arhitectul Daniel Hammerman. „Nu ştiam cum vor arăta, pentru că au fost acoperiţi atât de mulţi ani”.

Rectangulari, ei au o textură granulată şi o importanţă simbolică acum, a spus Bob Iger, care a condus campania de strângere de fonduri pentru muzeu. „La fel ca muzeul, ei reprezintă trecutul, prezentul şi viitorul”.

Stâlpii sunt parte din ultima fază a strângerii de fonduri. În total, pentru muzeu este nevoie de 388 de milioane de dolari, iar 80% din această sumă a fost strânsă.

Pillar Campaign, condusă de actriţa Laura Dern şi producătoarea Kimberly Stewart, oferă dreptul ca numele unei personalităţi să fie inscripţionat pe o coloană pentru o donaţie minimă de 1 milion de dolari.

Până în prezent, 28 de stâlpi au fost revendicaţi pentru suma de 35 de milioane de dolari. Unii donatori au plătit mai mult de 1 milion de dolari. Iar 35 de coloane sunt încă disponibile.

Companii ca Cinépolis, MGM şi Viacom şi cineaşti precum Jason Blum, J.J. Abrams, Christopher Nolan şi Barbra Streisand şi-au asigurat deja locul.

Unii donatori au dedicat câte o coloană unei figuri legendare, precum actriţei Sophia Loren (omagiată de omul de afaceri John Scully şi soţia lui, producătoarea Regina K. Scully) şi regizoarei Alice Guy-Blaché.

Academy Museum of Motion Pictures din Los Angeles va fi inaugurat în a doua jumătate a anului 2019 cu o retrospectivă a animatorului japonez Hayao Miyazaki.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.