Christine Angot a fost recompensată cu Premiul Médicis pe 2021 pentru romanul „Le Voyage dans l'Est” (editura Flammarion), în care scriitoarea revine asupra temei incestului, fiind victimă a tatălui ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un subiect pe care l-a evocat deja în „L'Inceste”, „Une semaine de vacances” şi „Un amour impossible”. În „Voyage dans l'Est”, spune autoarea, abodează lucruri diferite. Se concentrează pe ceea ce a trăit, punctul de vedere al unui copil, adolescentă şi repercusiunile pe care acest viol le-a avut asupra vieţii de adult. 

Romanul este în cursă pentru premiul Goncourt. 

Premiul Médicis étranger i-a fost decernat lui Jonas Hassen Kheniri pentru „La clause paternelle” (Actes Sud). Premiul Médicis pentru eseu i-a revenit lui Jakuta Alikavazovic pentru „Comme un ciel en nous” (Stock).

Printre cele şapte romane concurente s-au aflat volume semnate de Santiago Amigorena („Le Premier Exil”), de Christophe Donner („La France goy”) sau Céline Minard („Plasmas”). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.