Regulamentul industriei de film şi televiziune din China va fi sub controlul direct al departamentului de propogandă al Partidului Comunist, potrivit The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua structură vine după ce săptămâna trecută a fost eliminat organismul de reglementare în domeniul media şi divertisment (SAPPRFT). 

Preluarea de către departamentul Propagandă a fost anunţată oficial printr-un document care a circulat online în China. Documentul, aparent scris de Comisia Naţională de Dezvoltare şi Reformă, subliniază că schimbarea a fost aprobată marţi. 

Schimbările indică un control mai strâns asupra industriei de film şi televiziune din China, o mişcare pe care mulţi o văd ca pe o limitare a libertăţii de expresie. 

Potrivit documentului, "departamentul va gestiona toate problemele administrative, va supraveghea producţia de film, lansările, va organiza cenzura filmelor, va ghida şi va coordona evenimentele majore din industria de film, precum şi schimburile rivind importul şi exportul filmelor". 

Unele reportaje locale au inclus fotografii cu chinezi în faţa birourilor instituţiei SAPPRFT din Beijing, marcând momentul înainte de închiderea administraţiei de reglementare în domeniul media. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.