„Chemarea mărilor”, istoria navigaţiei pentru copii, recomandată celor cu vârste între 6 şi 12 ani, semnată de scriitorul şi ilustratorul german Ali Mitgutsch şi care a fost lansată iniţial în Germania în anul 1977, a fost publicată de editura Cartea Copiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua apariţie se remarcă prin abundenţa de informaţii istorice documentate, planşe colorate şi detalii pline de umor. 

Oamenii au fost dintotdeauna fascinaţi de ape şi au început să străbată râurile şi fluviile, mările şi oceanele ce se întindeau înaintea lor. În plus, apele au reprezentat mereu o sursă de hrană, dar şi importante căi comerciale. Ambarcaţiunile au evoluat de la simpli buşteni la corăbii cu pânze şi vapoare cu aburi, iar astăzi există adevărate oraşe plutitoare care transportă sute de containere de marfă, cantităţi imense de petrol sau mii de turişti. 

Noua carte are 48 de pagini şi cuprinde mai multe capitole: Cele mai vechi forme de bărci, Povestea lui Ulise, Corăbiile vikingilor, Marile descoperiri geografice, Monştri marini, Corsari şi piraţi, Viaţa marinarilor, În primejdie pe mare, Tipuri de nave, Scufundarea, Navigaţia pe râuri.

Ali Mitgutsch (n. 1935, München) este ilustrator, sculptor, grafician şi pictor. A început să ilustreze cărţi pentru copii încă de tânăr, remarcându-se mai ales prin albume de format mare, cu ilustraţii foarte detaliate şi cu foarte puţin text. La această minunată carte despre istoria navigaţiei a colaborat cu Deutsches Museum din München.

Cartea „Chemarea mărilor” este disponibilă pe site-ul editurii Cartea Copiilor (www.carteacopiilor.ro). La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor oferă de fiecare dată o carte cadou. În această perioadă, cartea cadou este „Fabule”, o antologie ilustrată de fabule clasice româneşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.