Actriţa franceză Charlotte Gainsbourg şi actorul spaniol Javier Bardem, obişnuiţi ai Croazetei, vor deschide cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, pe 14 mai, la Grand Théâtre Louis Lumière, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gainsbourg, care a câştigat premiul de interpretare feminină la Cannes în 2009 pentru rolul din "Antichrist", de Lars von Trier, a înmânat trofeul Palme d'Or regizorului thailandez Apichatpong Weerasethakul pentru filmul "Oncle Boonmee", în 2010. Ea a mai făcut parte din juriul condus de Liv Ullmann în 2001. 

Javier Bardem a fost recompensat cu premiul de interpretare masculină, în 2010, pentru rolul din "Biutiful", al mexicanului  Alejandro González Iñárritu, ex-aequo cu Elio Germano din "La nostra vita".

Charlotte Gainsbourg a filmat de asemenea cu regizorul mexican la filmul "21 de Grame" în 2003.

Festivalul de Film de la Cannes se va desfăşura anul acesta de marţi, 14 mai, până în ultima sâmbătă a lunii, pe 25 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.