Ceremonia "The Best FIFA Football Awards 2016", care va avea loc în Elveţia şi care este dedicată celor mai buni fotbalişti, antrenori şi suporteri ai planetei, va fi transmisă în direct, la TVR 1 şi TVR HD, pe 9 ianuarie, de la ora 19.30.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei mai buni jucători, cei mai buni antrenori, cele mai spectaculoase goluri marcate de-a lungul anului trecut sunt în luminile reflectoarelor luni, 9 ianuarie, în Elveţia, la Zürich, în cadrul unui eveniment de gală care onorează performanţele sportive ale fotbalului mondial.

Actriţa Eva Longoria şi prezentatorul tv german Marco Schreyl sunt gazdele fastuoasei ceremonii, iar pentru telespectatorii din România, evenimentul este comentat de Emil Hossu-Longin şi Marian Olaianos.

Premiile sunt acordate pentru performanţa sportivă şi pentru conduita din teren şi din afara lui, în perioada noiembrie 2015 - noiembrie 2016.

Nominalizările au fost făcute pentru opt categorii: cel mai bun jucător (nominalizaţi: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Antoine Griezmann), cea mai bună jucătoare (Melanie Behringer, Carli Lloyd, Marta), cel mai bun antrenor (Claudio Ranieri, Fernando Santos, Zinedine Zidane), cea mai bună antrenoare (Jill Ellis, Silvia Neid, Pia Sundhage), cel mai frumos gol (denumit Premiul Puskàs, îi are ca protagonişti nominalizaţi pe brazilianul Marlone, pe Daniuska Rodríguez din Venezuela, respectiv pe Mohd Faiz Subri din Malaezia), premiul pentru suporteri, premiul pentru fair-play, respectiv pentru cel mai bun 11.

Voturile vin din partea selecţionerilor, căpitanilor echipelor naţionale, ziariştilor şi din partea publicului, fiecare categorie contând în proporţie de 25%.

Încă din 1991, cei mai buni fotbalişti ai planetei sunt celebraţi în cadrul unor gale pline de fast, organizate de FIFA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.