Leslie Moonves, CEO-ul postului american de televiziune CBS, a demisionat în urma acuzaţiilor de comportament sexual neadecvat care i-au fost aduse, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia lui are efect imediat.

CBS l-a investigat pe Moonves începând cu luna iulie, când acuzaţiile au apărut în New Yorker. Noi acuzaţii, venite din parteaa şase femei, au apărut duminică.

Leslie Moonves, în vârstă de 68 de ani, neagă plângerile, iar pe aceastea din urmă le-a numit „groaznice”.

CBS a transmis că atât compania, cât şi Moonves vor dona 20 de milioane de dolari grupurilor care susţin mişcarea #MeToo.

Mandatul lui Moonves la conducerea companiei a fost marcat de competiţia cu Shari Redstone care, prin afacerea familiei ei, National Amusements, deţine majoritatea acţiunilor CBS şi în congromeratul media Viacom.

Redstone şi Moonves au fost implicaţi şi într-un proces, pentru că el a încercat să îi zădărnicească planurile de fuziune a CBS cu Viacom.

Anunţul plecării lui Moonves a venit în acelaşi timp în care CBS a anunţat că încheie acţiunea legală împotriva National Amusements. De cealaltă parte, NA a spus că nu va căuta contopirea celor două companii în următorii doi ani.

După demisia lui Moonves, Joseph Ianniello va fi preşedinte şi CEO.

Presa americană a scris că Moonves va pleca cu până la 100 de milioane de dolari. Totuşi, CBS a transmis că el nu va primi salarii compensatorii până la finallizarea investigaţiei independente privind comportamentul lui şi că donaţiile către organizaţii care luptă pentru „egalitatea femeilor la locul de muncă” vor fi deduse din aceste compensaţii. 

Leslie Moonves a fost unul dintre cei mai puternici oameni din presa americană. S-a alăturat CBS în 1995, când conducea departamentul de Entertainment, iar în 2006 a devenit CEO al CBS Corp.

Duminică, el a transmis un comunicat: „Acuzaţii neadevărate vechi de decenii mi-au fost aduse şi nu au legătură cu cine sunt”. 

Un nou articol New Yorker scris de Ronan Farrow, care a făcut şi dezvăluirile din iulie şi care a câştigat premiul Pulitzer pentru detalierea acuzaţiilor de agresiune aduse lui Harvey Weinstein.

Şase femei l-au acuzat recent de hărţuire ori agresiune - incidente petrecute între 1980 şi 2010. Leslie Moonves a susţinut că aceste acuzaţii sunt neadevărate.

Printre femeile care îl acuză pe Moonves se numără actriţa Illeana Douglas, scriitoarea Janet Jones, producătoarea Christine Peters şi scriitoarea Dinah Kirgo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.