Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a lansat un al doilea apel public pentru finanţarea nerambursabilă a manifestărilor/ acţiunilor/ proiectelor culturale dedicate aniversării Centenarului României (1918 - 2018) şi a Primului Război Mondial formulate şi asumate de entităţi persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul George Ivaşcu a precizat marţi că, până în prezent, în Comitetul interministerial, au fost aprobate în total 643 proiecte din 363 de localităţi, dintre care 167 - propuse de instituţii centrale (50 milioane lei), 362 - propuse de UAT (50 milioane lei) şi 114 - de ONG-uri, în valoare de 45,52 milioane de lei. 

Astfel, pentru această sesiune de finanţare sunt alocaţi 4,5 milioane de lei.

Pot aplica entităţi persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial care nu au primit finanţare în prima sesiune. 

Suma minimă care poate fi solicitată este de 50.000 lei, iar suma maximă este de 250.000 de lei.

Termenul de finalizare al proiectelor este 14 decembrie 2018.

Solicitantul poate depune mai multe propuneri de proiecte în cadrul unei sesiuni de selecţie, iar în situaţia în care, în urma analizei, se stabileşte că sunt eligibile două sau mai multe dintre acestea, va fi selectat proiectul care stabileşte cel mai mare punctaj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.