Bugetul de 100 de milioane de lei destinat proiectelor cu anvergură locală şi naţională/ internaţională privind Centenarul Marii Uniri a fost alocat pentru 529 de iniţiative, a anunţat vineri ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul interministerial a aprobat vineri 23 de proiecte ce vor marca Centenarul Marii Uniri la nivel local, regional, judeţean şi local şi naţional şi internaţional, a anunţat ministrul.

Astfel, 7 proiecte propuse de autorităţile locale au primit suma de 11 milioane de lei, şi 16, propuse de ministere şi instituţii centrale, peste 12 milioane de lei.

„În prezent, situaţia proiectelor pentru aniversarea Centenarului este următoarea: total proiecte 529, valoare totală 100 de milioane de lei, reprezentând 100% din valoarea totală alocată, defalcate pe cele două categorii: 362 de proiecte propuse de autorităţile locale, a căror valoare este de 50 de milioane de lei, şi 167 de proiecte propuse de ministere şi instituţii centrale, cu valoare de 50 de milioane de lei”, a explicat Ivaşcu.

În perioada 18 mai - 18 iunie, a avut loc sesiunea de depunere de proiecte din partea ONG-urilor. Au fost depuse 232 de proiecte, după cum a anunţat Ivaşcu vineri, aceastea urmând să fie analizate şi supuse aprobării până la finalul lunii august.

Pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri a fost alocată suma de 150 de milioane de lei - pentru proiecte propuse de unităţile administrativ-teritoriale (UAT), pentru instituţiile centrale şi organizaţii non-guvernamentale, în mod egal. Perioada în care pot fi organizate evenimentele este 2018 - 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.