Cel mai important tablou pictat de Winston Churchill, scos la vânzare de actriţa Angelina Jolie, a fost adjudecat contra unei sume record pentru lucrările fostului prim-ministru britanic, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tabloul a fost vândut pentru o sumă de circa patru ori mai mare decât estimarea iniţială şi a stabilit un nou record pentru o lucrare a lui Churchill, care era de aproximativ 1,8 milioane de lire sterline.

„The Tower Of The Koutoubia Mosque”, pictat în Marrakesh în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost adjudecat contra sumei de 7 milioane de lire sterline.

Cumpărătorul a rămas anonim.

Un purtător de cuvânt al casei de licitaţii Christie's a spus că aceasta este „cea mai importantă lucrare a lui Churchill”.

„Pe lângă provenienţa deosebită, este singurul peisaj pe care el l-a pictat în timpul războiului”, a spus acesta.

Churchill, perseverent în exprimarea artistică, s-a inspirat din oraşul marocan şi a pictat „The Tower Of The Koutoubia Mosque”, ulei pe pânză, după Conferinţa de la Casablanca din 1943.

El a oferit lucrarea preşedintelui american Franklin Roosevelt, iar ulterior aceasta a ajuns în proprietatea actriţei Angelina Jolie, când a fost scoasă la vânzare în New Orleans în 2011.

Luni seară era aşteptat ca tabloul să fie vândut pentru 1,5 - 2,5 milioane de lire sterline.

Alte două lucrări ale lui Churchill au fost de asemenea adjudecată, astfel că toate trei au obţinut 9,43 de milioane de lire sterline.

Un alt peisaj al lui Churchill, „Scene in Marrakesh”, pictat în 1935, când a vizitat prima dată oraşul, a fost vândut anterior pentru 1,5 milioane de lire sterline.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.