Cea mai amplă expoziţie Pablo Picasso din China, care cuprinde peste 100 de lucrări ale artistului spaniol, a fost inaugurată sâmbătă la Beijing.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia „Birth of a Genius” aduce laolaltă lucrări din Muzeul Picasso de la Paris - picturi, sculpturi şi desene, dar şi fotografii din perioadele în care a trăit la Barcelona şi Paris.

Prima expoziţie Picasso din China a fost inaugurată în 1983, pentru a coincide cu vizita preşedintelui francez Francois Mitterrand. Ea a cuprins 33 de lucrări de artă.

Expoziţia de anul acesta, care va fi deschisă până pe 1 septembrie la Centrul UCCA pentru Artă Contemporană, se concentrează pe primii 30 de ani din viaţa artistului.

„Am încercat să arătăm marile opere de artă care rareori părăsesc muzeul şi să le expunem alături de un Picasso multi-dicliplinar”, a spus directorul muzeului, Laurent Le Bon, citat de AFP.

Lucările, cu o valoare totală estimată la 800 de milioane de euro, au fost transportate din Franţa în China cu şapte avioane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.